inloggen
Nationale Woningmakelaar > Nieuws > Kwart meer woningverkopen in de maand mei

Woning zoeken

Zoeken Compleet woningaanbod

Kwart meer woningverkopen in de maand mei

Geplaatst op vrijdag 17-06-2016
Kwart meer woningverkopen in de maand mei

In de maand mei ligt het aantal woningverkopen in Nederland ruim een kwart hoger dan dezelfde maand een jaar eerder.

Ten opzichte van april was er wel sprake van een lichte afname van 2 procent, blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Kadaster.

Toename woningverkopen
In totaal wisselden vorige maand 16.066 huizen van eigenaar. Dat is 25,3 procent meer dan in mei 2015. In april registreerde het Kadaster 16.387 verkochte woningen. Dat komt neer op een toename van 28,5 procent op jaarbasis.

Provincie Groningen
In de provincie Groningen zijn in de maand mei in totaal 509 woningen verkocht. Dit is een stijging van 36,5% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar.

Woningtypes
Van alle woningtypes lag de verkoop hoger dan een jaar eerder. Bij appartementen was die toename het grootst (31 procent), bij twee-onder-een-kapwoningen het kleinst (16 procent). Van de provincies kende Groningen kende de sterkste groei (36,5 procent), Zeeland de zwakste (6,3 procent).

Geregistreerde hypotheken

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in mei met 24,2 procent op jaarbasis toe tot 22.706. Maar vergeleken met april was ook hier sprake van een afname, met 4,7 procent. Er vonden in mei 169 executieveilingen plaats, tegen 118 een jaar eerder.

Bron: Nu.nl

Deel dit bericht

Reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gebruik uw echte naam. Alle reacties worden gemodereerd en Alders Makelaars behoudt zich het recht om uw reactie te bewerken of niet te publiceren.