inloggen
Nationale Woningmakelaar > Nieuws > Nederlandse economie groeit in eerste kwartaal

Woning zoeken

Zoeken Compleet woningaanbod

Nederlandse economie groeit in eerste kwartaal

Geplaatst op vrijdag 24-06-2016
Nederlandse economie groeit in eerste kwartaal

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van 2016 met 0,5 procent gegroeid.

Dit ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar.

Deze gegevens zijn uit een tweede berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gekomen.

Het groeicijfer is hetzelfde als bij de eerste berekening gepubliceerd op 13 mei. Het beeld van de economie blijft hetzelfde, aldus het statistiekbureau. De groei in het eerste kwartaal wordt breed gedragen; consumptie, investeringen en uitvoer leverden een positieve bijdrage.

Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het eerste kwartaal met 1,5 procent. Volgens de eerste berekening was dat 1,4 procent.

Op basis van nieuw beschikbaar gekomen informatie zijn de economische cijfers over 2013 en 2014 aangepast. In 2013 was in plaats van een krimp van 0,5 procent sprake van een krimp van 0,2 procent. Voor 2014 ging het groeicijfer van 1 procent naar 1,4 procent. De economische groei in 2015 bleef 2 procent.

Huishoudens hadden in het eerste kwartaal meer te besteden dan een jaar eerder. Het beschikbaar inkomen steeg met 3 procent, aldus het CBS vrijdag.

Bron: Nu.nl

Deel dit bericht

Reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gebruik uw echte naam. Alle reacties worden gemodereerd en Alders Makelaars behoudt zich het recht om uw reactie te bewerken of niet te publiceren.