inloggen
Nationale Woningmakelaar > Woning verkopen

Woning verkopen

woningverkopenm

Uw eigen makelaar

Bij het verkopen van uw woning wordt u begeleid door uw eigen verkoopmakelaar. Samen bespreekt u met uw makelaar de beste vraagprijs- en verkoopstrategie. U start met een heldere plan van aanpak, volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Een actieve rol

Het verkopen van uw woning houdt u zelf in eigen handen. U maakt uw eigen woningpresentatie  en plant uw eigen bezichtigingen in. Dit doet u op uw persoonlijke online ‘MijnNationalewoningmakelaar’ omgeving. Hierop houden wij u op ieder moment van de dag op de hoogte van de status van de verkoop van uw huis.

Uw huis zichtbaar op Funda

Uw woning wordt op Funda geplaatst. Hiermee bereikt u 95% van de woningzoekers. Verder  informeren wij alle woningzoekers die ingeschreven staan bij Nationale Woningmakelaar of andere makelaars in uw regio. Zo weet u zeker dat uw huis zichtbaar is voor ieder woningzoekende.

De ideale bezichtiging

U leidt de kopers rond in uw eigen woning. Immers, u weet alles van uw huis en buurt. Daarom kunt u veel meer vertellen dan een makelaar. U plant een bezichtiging wanneer het u en de potentiële koper uitkomt. Dat kan overdag, ‘s avonds of in het weekend zijn.

Uw huis verkopen voor slechts € 875,- incl.

U bespaart duizenden euro’s  door uw actieve rol bij het verkopen van uw huis. Het leukste deel van het verkoopproces neemt u voor uw eigen rekening en daarom kunnen wij onze diensten aanbieden voor laag tarief van € 875,- incl. BTW.

Uw woning in 4 stappen verkopen

Stap 1: woningopname en presentatie

De verkoop van uw woning begint met een woningopname. Onze lokale NVM taxateur komt daarvoor persoonlijk bij u langs. U ontvangt een opnamerapport met de waardebepaling en de belangrijkste kenmerken van uw woning. Foto’s en de aanbiedingstekst voor uw woning maakt u zelf. Deze plaatst u eemvoudig op de site in uw persoonlijke online omgeving, mijn nationalewoningmakelaar.nl. Verder helpen wij u met de juridische stukken in het dossier.

Stap 2: Verkoopstrategie en publicatie

Uw makelaar bespreekt met u de woningpresentatie, de verkoopverwachting, de vraagprijsstrategie en welke promotiemiddelen u kunt inzetten om uw woning te verkopen. Uw woning wordt op Funda en Nationale Woningmakelaar gepresenteerd. Verder ontvangt u een ‘Te koop’ bord en een woningbrochure. Uw woning wordt ook opgenomen in het NVM zoekersbestand en zichtbaar gemaakt via sociale media en buurtmailing. De verkoop van uw woning kan van start gaan!

Stap 3: Biedingen en bezichtigingen

Als een geïnteresseerde een bezichtiging voor uw woning aanvraagt, dan verifiëren wij de oprechte belangstelling en controleren de gewenste voorkeursdata. Vervolgens houden wij u op de hoogte van de belangstelling. U plant zelf de bezichtiging in op een tijdstip die u en de geïnteresseerde uitkomt. Na de bezichtiging kunt u eenvoudig de woningreview invullen via mijn Nationale Woningmakelaar. Als de geïnteresseerde een bod uitbrengt, gaat uw eigen makelaar namens u aan de slag met de onderhandelingen.

Stap 4: Uw huis is verkocht!

Na een geslaagde onderhandeling over uw woning is er overeenstemming bereikt over prijs, datum van oplevering en eventuele voorwaarden. Samen met de juridische afdeling van Nationale Woningmakelaar, maakt uw eigen makelaar met zorg de koop­overeenkomst op. De gemaakte afspraken worden op deze wijze schriftelijk bevestigd. Nadat de ontbindende voorwaarden financiering verlopen zijn, is uw woning definitief verkocht. De woning wordt hierna op Funda verwijderd. Uw persoonlijke makelaar blijft uw vaste aanspreekpunt tot aan de overdracht van uw woning.